Afvoer ontstoppen Nieuwegein

Zelf uw afvoer ontstoppen? Waarom vraagt u het niet aan onze rioolvakman in Nieuwegein? U bespaart dan namelijk veel tijd en stress. Onze expert brengt al het mogelijke gereedschap om uw wc snel en schadeloos te ontstoppen. Stuit hij op ernstigere rioolproblemen? Ook dan heeft hij alle detectieapparatuur bij zich om een inspectie uit te voeren.

Werkwijze afvoer ontstoppen

Als onze specialist een geblokkeerde afvoer moet behandelen, dan brengt hij uiteraard al het nodige (mechanische) gereedschap al mee. Eenmaal ter plekke gaat de specialist als volgt te werk:

 • Met de frees kan het vuil uit de afvoer worden gefreesd zonder de leidingen te beschadigen.
 • Gebruikt de rioolspecialist een hogedrukslang, dan wordt het vuil zo uit de leidingen gespoten. Ook dit is mogelijk zonder de leidingen te bekrassen of te doorboren
 • Zitten er vochtige doekjes vast in de afvoer? Dan kan de specialist deze het beste verwijderen met een ontstoppingsveer.
 • Wordt de blokkade door iets anders veroorzaakt, dan kan een inspectie met een rioolcamera noodzakelijk zijn. Hiermee kan de specialist leidingbreuken of andere defecten opsporen.

Kosten afvoer ontstoppen Nieuwegein

Een afvoer ontstopping kan op verschillende manieren plaatsvinden. Daarom vermelden we liever geen vaste prijzen, tenzij u telefonisch tot in detail kunt omschrijven wat het probleem precies veroorzaakt. Niet alle klanten kunnen echter meteen zien wat het probleem is: leidingbreuken en wortelgroei zijn bijvoorbeeld niet te herkennen zonder rioolinspectie, maar ze kunnen wel ernstige verstoppingen veroorzaken. Onze specialist moet dus bij elke opdracht antwoord zoeken op de volgende vragen:

 1. Waardoor wordt de verstopping veroorzaakt?
 2. Hoe hardnekkig is deze blokkade?
 3. Hoe diep zit de blokkade?
 4. Met welk gereedschap kan de verstopping het beste verholpen worden?
 5. Is er misschien sprake van een ernstiger rioolprobleem? Is inspectie dan noodzakelijk?
 6. Hoeveel werkuren zal het afvoer ontstoppen in beslag nemen? Is er meer tijd nodig dan aanvankelijk gepland, bijvoorbeeld door onvoorziene complicaties?

Toch zelf uw afvoer ontstoppen? Let dan op.

Veel doe-het-zelfmethodes kunnen schade aan uw sanitair en leidingen toebrengen, zeker als ze verkeerd worden toegepast. Daarom even een paar waarschuwingen voor als u zelf aan de slag wilt gaan om uw afvoer te ontstoppen:

 • Ontstoppingsveren kunnen uitschieten en uw leiding doorboren.
 • Chemische ontstoppingsmiddelen kunt u beter helemaal niet gebruiken, deze zijn zeer agressief.
 • Gaat u een sifon demonteren? Wij raden u aan dit alleen te doen als u het ook zelf weer kunt monteren.

Laat uw afvoer ontstoppen door een vakman!

U belt ons voor een afspraak en een lokale vakman snelt u te hulp. Hij ontstopt uw afvoer binnen 24 uur. Zijn er meer werkzaamheden nodig, dan zal hij altijd vooraf met u bespreken. Belt u in het weekend of op een feestdag? Ook dan kunt u rekenen op professionele hulp bij een afvoer ontstopping.

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!